Vi är en del av Smaka på Värmland den 25.-26.september

Varmt välkomna till öppet hus i vår bigård mellan klockan 10-16 lördag och söndag 25-26. september. Här får du smaka på olika honungsorter, och vi har också färsk bipollen, bivax, läppcerat av bivax och bivaxdukar. Du får hälsa se slungrummet och vi bjuder på hemmabakade honungskakor. Välkommen till Stenåsen 233 i Älvsbacka.

Årets bisäsong är i gång!

Drottningarna har varit i gång med äggläggning en stund. Vi väntar fortfarande på värmen som ger en explosion av pollen och nektar till bina. Medans vi väntar har vi gjort färdig ett nytt slungrum och visar fram för besökande andelsägare.

Ny logo är också på plats. Vi har planer om att öka bisamhället med tre nya drottningar, Nefertiti, Hatshepsut och Cleopatra.

Nytt biår med nya andelsägare och nya projekter

I bikuporna under snötäcket äter bina honung insamlad i sommar, mens vi rensar och smälter bivax. Nytt slungrum och ny logo är under planlägging. Drottning Alexandra har nu 7 andelsägare och vi ser fram till att få besök i bigården. Vi längtar till våren och binas brus.Julklappar från bikupan

Vi utvidgar sortimentet med
  • en duo i presentkartong, en hallon- och en klöverhonung, eller två av samma sort
  • en kombi med honung, bivaxsalva och läppcerat
  • bli andelsägare
Mer information hittar du på "Beställa"

Vill du bli "lite biodlare"?

Nu kan du äga en eller flera andelar i en bikupa hos Älvsbacka Guld. Du får din andel av honungsskörden  och bidrar till biologisk mångfald. Du som bor i Sverige eller Oslo-området kan bli andelsägare. Les mer på siden om Andelsägare.