Älvsbacka Guld bina skapar mer än bara honung från naturen. Vi samlar färsk bipollen och tar hand om bivaxen som vi använder till bivaxsalva, läppcerat av jungfruvax och handgjorda bivaxdukar. Om du vill köpa bivax för att göra egna bivaxprodukter är det också möjligt, gå till vår beställningssida.

Älvsbacka Guld Läppbalsam

Läppbalsamet är ett supercerat av jungfrubivax smaksatt med lavendel eller pepparmynta för torra och känsliga läppar. Det skyddar, läker och mjukgör läpparna. I vår familj använder vi ceratet och bivaxsalvan dagligen året runt, och vi har bara fått positiv respons från återvändande kunder som meddelar att det är det bästa ceratet de har provat. Trevlig att höra! Om du inte skulle vara nöjd får du självklart pengarna tillbaka :-)

                 

Älvsbacka Guld Jungfrubivaxsalva

Vår bivaxsalva är gjord av jungfrubivax från våra bin. Bivaxet smälts och blandas med ekologisk kokosolja, ekologisk värmlandsk rapsolja och vår honung tillsammans med eterisk lavendel.

Bivaxen har terapeutiska egenskaper. Vaxet lugnar, läker och håller huden mjuk och smidig. Den fungerar också bra till att läka sår och eksem. I vår familj är det flera med atopisk eksem och salvan har även läkt infekterade sprickor. Andra har smörjt salvan på brannsår och upplevt god effekt. Bivaxen kan användas på många olika sätt. Den skyddar huden när man är ute, t ex fiskar eller åker skidor på vintern, eftersom den inte innehåller något vatten.