Älvsbacka Guld består av mer än bara honung. Vi tar hand om bivaxen och producerar hudprodukter av den delen som inte återanvänds i bikupan.

Älvsbacka Guld Läppbalsam

Läppbalsamet är ett supercerat för torra läppar av jungfruvax smaksatt med pepparmynta. Det skyddar, läker och mjukgör läpparna. Vi har bara fått positiv respons från kunder och flera har meddelat att det är det bästa ceratet de har provat. Om du inte skulle vara nöjd får du självklart pengarna tillbaka :-)

Älvsbacka Guld Jungfruvaxsalva

Vår bivaxsalva är gjord av jungfruvax från våra bin. Bivaxet smälts och blandas med ekologisk kokosolja, ekologisk värmlandsk rapsolja och vår honung tillsammans med eterisk pepparmynta.

Bivax har terapeutiska egenskaper. Vaxet lugnar, läker och håller huden mjuk och smidig. Den fungerar också bra till att läka sår och eksem. I vår familj är det flera med atopisk eksem och salvan har även läkt infekterade sprickor. Andra har smörjt salvan på brannsår och upplevt god effekt. Bivaxen kan användas på många sätt. Den skyddar huden när man är ute, t ex fiskar eller åker skidor på vintern, eftersom den inte innehåller något vatten.